31 mars 2010

Fint vatten


Ja, vatten kan ju också vara snyggt. Malmberg har en av de snyggaste flaskorna med just det innehållet. Fint att ha på bordet i påsk.

Foto: Malmberg Original Water

Sjuk men spännande dag

Snuva, halsont, huvudvärk. Idag håller jag mig till den här...


det här...
och den här...

Spionen från FRA är en riktigt bra roman som är spännande från första sidan. Jag rekomenderar den varmt. Läs mer här >>

30 mars 2010

Husnummer som syns



Ingenting får lämnas åt slumpen för en husägare. Ingenting! Jo, det är klart att det får. Fast påståendet passar bra i samband med dagens inlägg, som visar hur fin husfasaden kan bli med stora, fina siffror eller bokstäver. Se och inspireras. Och besök gärna fasadsiffra.se där man själv kan komponera siffrorna och beställa direkt.




Foto: Fasadsiffra samt Nordsjö

29 mars 2010

Tävlingen avgjord


Tack för alla bidrag och förslag till bloggen. Den lyckliga vinnaren och den som får gå först av alla och handla barnkläder till riktigt bra rabatt blev Maria Larsson. Grattis! Ni andra kan besöka Norrtullsgatan 51 från och med 31 mars. Läs mer här >>
Foto: Gangstar

Ett äpple om dagen



Jag är helt såld på blanka gröna äpplen. Granny Smith. De kan kännas lite plastiga och inte helt eco-vänliga, men jag kan inte låta bli. Jag har dessutom lyckats "smitta" min son, som äter gröna äpplen i tid och otid. Det har bidragit till att jag hittar små äppel-etiektter på de mest oväntade ställena i huset. Jag borde kanske investera i en äppel-etiketts-tavla från Vik Design.

27 mars 2010

Konkurrens vid handfatet


Minst en pumpflaska av Savon De Marseilles tvål finns i svenskarnas hem. Det är nog nästan statistiskt säkert. Pumpen kostar skjortan, mellan 145 och 175 kronor. Och vi är nog flera som fyller på glasflaskan med all möjlig tvål när originalet är slut. För det svider minst sagt att betala så mycket för något som bara spolas ned i handfatet. Men nu har jag hittat en värdig konkurrent. På Rusta av alla ställen. Köpte tvålen och handkrämen nedan för under tjugolappen styck. Doftar ljuvligt.


Foto: Bulebox samt Rusta

Trädjur del 2

Vissa saker fastnar man bara för. Det blir helt enkelt kärlek vid första ögonkastet. Så var det när jag kom in i en antikaffär i södra Sverige förra året. Där stod en naivistisk träskulptur gjort av, för oss okända, Ingvar Hultsberg. Den är så rolig på något sätt.


Jag undrar om Ingvar medvetet hade en barnslig, komisk stil eller om han slet för att göra sina alster så verklighetstrogna som möjligt. Ingvar är inte med oss längre så det får vi tyvärr aldrig reda på. En annan som karvar trä och är högst levande är Nicke Helldorff. Han får också fram söta små pippifåglar. Läs om trädjur del 1 >>


Foto: UT&IN samt Hand och Tanke

26 mars 2010

Snodd på glaset


Städade ur en låda igår och hittade en massa gummisnoddar. Vad gör man med dem, används ju inte så ofta. Jag kom i alla fall på att man kan bunta ihop ett gäng glas eller flaskor med hjälp av ett gummiband. Se, där kom ett till använding.

25 mars 2010

Pannkakor på våffeldagen

Våffeldagen, eller Vårfrudagen som det kallades tidigare, ska tydligen markera slutet på vintern och början på våren. Fram till 1953 var det en röd helgdag i Sverige. Sedan var det någon hungrig en som kom på att man kunde transformera det till en våffeldag. Men så roligt skulle vi inte ha, så den röda dagen togs bort. Själv tänker jag inte bjuda familjen på några våfflor, eftersom jag inte har något våffeljärn. Men jag har precis upptäkt att jag är en fena på att göra amerikanska pannkakor, så det får det bli i stället. Med en massa sirap, banan och blåbärssylt. Här är receptet jag använder >>

Foto: Varjedag.nu samt Brita Sweden

24 mars 2010

Mitt träd lever

Jag är så glad. Plockade in mitt fikonträd från vinterförvaringen i garaget. Det har sett stendött ut därute, men så efter några dagar... Det lever!


Använd finporslinet



Jag åt lunch hemma hos en kär vän för en tid sedan. Hon dukade vackert med finporslinet. "På en tisdag?", undrade jag. Då berättade hon att hon hade slängt alla gamla, kantstötta vardagstallrikar och använder bara den finaste servisen. Annars går livet, man lever i den grå vardagen och i skåpen blänker skönheterna till ingens glädje. Bra idé tycker jag. Plocka fram det fina ur skåpen och använd!


Har man udda, vackra tallrikar kan man ju alltid hänga dem på väggen. Eller varför inte köpa ett tallrikställ av något slag och placera dem i. Crème de la Crème har tagit idén ett steg vidare och tillverkar fina kakfat av gammalt porslin.




Foto: Antique Plate World, Vega samt Crème de la Crème

23 mars 2010

Fint besök

Jag slängde ut ett par gamla äpplen i trädgården igår. Nästa gång jag tittade ut hade vi fått besök av, vi räknade till tjugo, Sidensvansar. Där kan man prata om perfekt design.

Och när vi ändå är inne på fåglar måste jag visa en rolig sak jag hittade på smartasaker.se. En fågelholk med webbkamera så att man kan tjuvkika hur de små liven har det där hemma.

Bild: Wildlife Garden, Smarta Saker

22 mars 2010

AJ, vilken snygg lampa


Tittar man noga på bilden ovanför, på byrån närmare bestämt, ser man att Arne Jacobsens klassiska lampa AJ står där och suktas. Det har länge varit en av mina favoriter. Den dagen det av en händelse skulle trilla in lite extra pengar har jag tänkt att köpa en golvlampa i serien. Och nu har jag precis upptäkt att det finns en väggmodell också. Hm, den skulle ju sitta perfekt i vår nya tv-hörna.




Foto: Hus & Hem, danskdesign.nu samt All Modern Lighting

20 mars 2010

Ombyggt skräprum

Vi har precis avslutat ett byggprojekt här hemma. En föredetta kattvind har förvandlats till tv-hörna. Här kommer före- och efterbilder på vad vi tycker, ett lyckat projekt.

FÖRE:


EFTER:




På golvet la vi Sisal-matta, något som jag alltid har drömt om. Living the dream alltså...


Foto: UT&IN

19 mars 2010

Peace, love and smycken


Nu när det även börjar dra ihop sig till min dag på året kom jag att fastna för Helena Berggrens fina horoskop-hängen i silver och plexi. Väduren, Oxen och Tvillingarna ser ni på bilen ovanför. Helenas smycken har man sett på många de senaste åren i form av plexi-bokstäver och fredsmärken.


Och fredstecknet är lite extra fint att hänga på sig tycker jag. Det kan ju liksom inte bli fel, att visa att man är för fred. Här är några andra exempel från House of Natalia, Cocoo och Kyss Johanna.





18 mars 2010

Flaskor att leka med


Jenny Lundgren heter en designer som under sin utbildning fick i uppgift att utveckla en ny leksak. Behöver vi verkligen producera fler saker för barn att leka med, frågade sig Jenny. Finns det inget i hemmet som kan återanvändas i stället? Jo, alla platsflaskor till exempel. Resultatet blev Plasticks - klistermärken som sätts på gamla plastförpackningar. Smart. Kul. Bra Jenny!
Foto: Plasticks
Related Posts with Thumbnails