16 februari 2010

Ordning på torpet


Prylar, papper, kläder, högar, mera prylar, mera papper och så vidare. Det är lätt att drunkna i allt, och hur sjutton håller man ordning? Varje sak ska ha sin speciella plats, brukar vara det första rådet man får. Jag har hittat några schyssta saker som gör det hela lättare.

1. Säkerhetsskåp för laptops blir ett perfekt universalskåp för hemmet. Dels är det bra för saker som kan vara en fördel att ha inlåsta som medicin, kameror och minneskort, familjens pass och försäkringspapper. Dels är det smart med många fack - var sak på sin plats var det ju.


2. I hallen kan man ställa klassiska gym-skåp där var och en kan ha sina ytterkläder, vantar och mössor. Bara att bomma igen så ser det städat ut. Skåpen har en enkel fin design tycker jag med dörrar i olika färger.

3. Räkningarna och andra viktiga papper är mycket lättare att lägga i arkivmappar, i stället för att sätta i pärmar. Norrgavel har en hurts för just hängmappar som är riktigt snygg. Skulle samtidigt kunna användas som sängbord.

4. Ordning&Reda har en fiffig sorteringslåda för foton. Nya och gamla bilder, som kanske inte platsar i fotoalbumet, blir lättare att hålla ordning på i en gemensam låda.

5. Klämmorna är en personlig favorit som kan användas till mycket. Skruva upp i en rad på väggen och knip fast räkningar, recept, telefonnummer, kom-i-håg-lappar....

6. En plåtlåda med plastfack avsedd för skruv och spik har jag satt upp på väggen i min garderob. Den får fungera som smyckeskrin. Det är finurligt eftersom man lätt hittar vad man letar efter.

7. De traditionella verktygslådorna är sköna på något sätt. Varför inte ha en i badrummet för smink, borstar, rakhyvlar och annat hygien-plock. De finns även snygga i plast.

8. Till sist ett praktiskt tips. Skaffa en stor snygg ask (som den på bilen högst upp från Granit) och ställ på lämpligt ställe. Lägg sedan allt där i som ligger och dräller och som ska tillbaka till sin rätta plats. Sorter sedan allt på samma gång, till exempel på städdagen. Då är det lättare att hålla en snygg vardag. Lycka till!

Foto: Granit, Arkivexperten, Norrgavel, Ordning&Reda, Clas Ohlson.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var många bra förvaringstips. Snyggt också.

Related Posts with Thumbnails