7 november 2010

Knäckt ekollon


Jag kan snart doktorera i uppdrivandet av ekollonplantor. Varje höst experimenterar jag för att få fart i mina små vaser från Svenskt Tenn. Och jag har äntligen kommit på det!

Faktum är att det nu är bästa tiden för att plocka de små rackarna. Man ska rafsa i jorden, under blöta kalla löv, för att hitta de som redan har börjat gro och fått en liten "svans". Stoppar man sedan ner dem i vasen utvecklar de snabbt en lång rot, för att därefter skjuta uppåt och toppa med några blad.

Här kan du läsa om ett annat försök jag gjorde tidigare i höstas. Inser att jag komiskt nog satt ekollonen upp och ner. Men nu när jag har knäckt nöten (ja, eller ekollonet rättare sagt) kan jag kanske börja bekymra mig från något viktigare här i livet ;-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Haha! Jag får väl gå och riva i högarna vid barnens skola då :) Jag körde med torra ekollon tidigare i höstas, men stendött på grofronten. Fina blad dina har fått. Way to go :)!

Anonym sa...

Ja jag får nog ut och rafsa jag med. De jag fick av dig var tyvärr för små! Hörs snart. Kram J

Jenny sa...

Ja ut och rafsa med er :-)

Och Jessica, nästan alla är för små och trillar igenom hålet tills att roten når i botten. Då får man vara finurlig och tex linda lite papper kring ekollonet.

Kram
Jenny

Jenny sa...

Hej,

Vilka vackra foton och vilket arbete du gjort för att få till detta! Jag blev mäkta imponerad som inte äger ngr gröna fingrar och hoppas det är OK att jag lånat foton av dig till min blogg, givetvis med länkar tillbaka till dig!

Hör av dig annars, och TACK för inspirationen!

/Jenny

www.hemtrender.blogg.se

Elin sa...

Åhh, jag vill också sätta ekar! ;)
Tror du man kan hitta ekollon som "fungerar" nu? Önskar dig en trevlig söndagskväll. MVH Elin

Related Posts with Thumbnails