27 februari 2011

Tralala jag blir så glad


Jag har bloggat om det förut men jag måste göra det igen. För är det någon sak här hemma som kan få mig på gott humör så är det mina små träfåglar. Fåglarna är tillverkade av Ingvar Hultsberg och är så komiskt söta tycker jag.

25 februari 2011

Memo utan elefanter


Jag är inte direkt ensam om att ha ett block prytt med elefanter på skrivbordet. , det är antagligen en av Svenskt Tenns mest sålda produkter. Får se om det blir samma genomslag för de här kuberna. Jag kan absolut tänka mig ett stycke Teheran eller Celotocaulis som de heter, nu när mina elefanter är på väg att vandra vidare.

24 februari 2011

Lampa helt enkelt


Den här lampan av Sami Kallio skulle jag kunna tänka mig på skrivbordet. Så enkel. Så snygg.

Foto: Sami Kallio Studio

22 februari 2011

Motar vintern med färg


Vi har snöat in på färgprickar! Så är det. Först plockade jag på mig massor av filt, som jag skrev om för några inlägg sedan. Och i helgen kom min man hem med en låda gamla biljardbollar, som nu ligger i en plexiburk och bara ser färggranna ut. Det är nog den långa vita vintern som ger sig uttryck.

20 februari 2011

Home Sweet Home


Mer än en vecka sent kommer här några foton från möbelmässan, som jag precis kom på att jag tog. Tur att jag inte är ett nyhetsankare för då hade jag fått sparken direkt. Nå väl, innehållet i bilderna är lika fint ändå. Det är från monterutställningen Home Sweet Home som presenterade fyra aktuella trender för det privata hemmet: Industrial vintage, Nordic nature, Room of romance, Colour competition. Vilken stil fotona visar får ni lista ut själva. Det har "nyhetsankaret" glömt att notera.

17 februari 2011

Nygammal väska

Så där, nu har jag shoppat i vårt förråd igen. Jag har sett den där väskan i flera år, som från början kommer från svärmor. Den har legat helt tillplattad på en hylla i garaget, under en massa bråte. Men igår fick jag ett ryck och drog fram den, dammade, puffade och putsade en stund för att upptäcka att det är en riktigt snygg datorväska jag nu har berikats med. Tack C!

16 februari 2011

Förädlat träd

Låt folk i städerna få kontakt med skogen. Det är tanken bakom Lies-Marie Hoffman träd-soffor och fåtöljer, som hon skapar med hjälp av motorsågen. Själv bor jag lite utanför stan men skulle gärna krama en av hennes skapelser i min trädgård.

15 februari 2011

Prickar, till vad?


De här färgprickarna i filt tog jag på möbelmässan. De delades ut som visitkort i en monter och jag passerade många gånger för att få ihop ett litet gäng. Jag gillar färgerna, formen och materialet men funderar nu på vad jag ska ha dem till.

14 februari 2011

Ett extrahjärta


Det här fina hjärtat i porslin har två tjejer från Polen designat, under namnet Corezone. Tanken är att man kan viska in sina önskningar eller hemligheter i hjärtat, skriva en lapp och peta in eller kanske sätta i en liten blomma som kan gro sig stark. Och istället för att krossa sitt eget, så kan man slänga porslinshjärtat i golvet. Jag gillar idén! Och apropå hjärtan - hoppas att ni har en riktigt fin alla hjärtans dag!

13 februari 2011

Bag of Light


Igår var jag och maken på möbelmässan. Det var en salig blandning av utställare med allt från julpynt till innovativa studentprojekt. Och som vanligt tyckte jag att just avdelningen för unga designers var roligaste att se. Bland annat pratade jag med Oskar och Adrian som har designat Bag of Light, en lampskärm som man stoppar in i valfri påse för att få en schysst ljuspunkt.



Foto: dornickdesign.com

10 februari 2011

All is pretty

All is pretty, sa Andy Warhol och menade egentligen att alla media är lika värdefulla. Men citatet har en djupare och mer personligt uppmuntrande innebörd, om man så vill. Jag gillar det! Nu sitter det på vår vägg, mitt i en litografi av Horst Jansen. Min son tycker att tavlan är lite läskig och det kan man ju förstå. Andy himself är avbildad och ser kanske inte lika sympatisk ut som citatet är.

8 februari 2011

Fashion under klubban

På måndag är det alla hjärtans dag. Och på måndag är det fashionauktion på Stockholms Auktionsverk. Spana in vilka fina kläder, väskor och accessoarer som finns att klubba hem. Så glöm rosorna älskling, en liten Chaneldräkt i all sin enkelhet går lika bra.


Foto: Elisabeth Toll Lund / Stockholms Auktionsverk

7 februari 2011

Häggen blommar


Jag tog in ett par kvistar Hägg i förra veckan. Satte dem i varmt vatten som jag har hört att man ska. Och nu, tada, våren är här! Det doftar underbart.

6 februari 2011

Korsstygn ända in i elden

Vi har just försett vårt hem med brandfiltar lite här och där. Fast tyvärr är de inte lika fina som den på bilden, som Lotta Friberg har designat. Skulle passa fint på väggen i sommarhuset. Om man nu hade ett...

5 februari 2011

J som i Jenny

Det var min dag i går. Bland annat överraskade min snälla man mig med en portmonnä från Alphabet Bags. Den är superfin och jag spanade in den för ett tag sedan på Weronicas blogg - En mammas dag. Hennes sida är beroendeframkallande, inte minst för alla underbara bilder hon tar. Och som ett otroligt sammanträffande såg jag att hon just i går hade skrivit om min blogg i ett inlägg. Så smickrande, tack!!!

Foto: Alphabet Bags

2 februari 2011

Magnetlampa på plats


När jag var på Antikmässa för en månad sedan gjorde jag ett riktigt fynd. En 60-talslampa från ABO Danmark i guldförgyllning. Låter ju lite tacky men se så fin den är. Det är en klassisk magnetlampa, själva kupolen sitter fast med magnet i botten och kan på så sätt enkelt vinklas. Vad jag fick ge? Jag prutade ner den till 150 kronor. Måste ha varit en jäkel på att pruta den dagen...Sedan i måndags sitter skönheten uppe på väggen.

Related Posts with Thumbnails