31 januari 2011

Föryngrat Busnel


Nu blir det lite mode. Jag blev både glad och förvånad när jag läste om Busnel i tidningen i morse. Förvånad för att märket fortfarande finns och glad för att det nu kommer en ny, avdammad kollektion. För ett år sedan tog svenska Louise Falkenberg över rörelsen, som faktiskt har anor från 20-talet. Nu ska varumärket upp på kartan igen. Designern lovar att det stickade förs vidare men förnyat, föryngrat och färgsatt. Kollektionen visas under modeveckorna, första gången nu på onsdag. Spännande!


Foto: Busnell

30 januari 2011

Kreativa kontor

Förra veckan hade Etage1 invigning på Söder i Stockholm. Det är ett nytt showroom för kontorslösningar och totalt finns tio företag samlade under samma tak. Kan vara bra att känna till nästa gång kontoret behöver en uppfräschning. Och ligan för de mest kreativa kontoren leder nog Google fortfarande. Här kommer några bilder.

Foto: Etage1 och Google

28 januari 2011

Slipp trassliga halsband och skärp

Hur förvarar man halsband och skärp, som har en tendens att trassla ihop sig? Jo, jag har den perfekta lösningen. Köp en stor nyckelring! Jag hittade min hos skomakaren.

Det som är smart med ringen är att man kan bläddra fram just den accessoar man ska ha och knäppa upp ringen. Hänger det på en krok på väggen måste allt framför lyftas bort först. Icke här.

27 januari 2011

Potter på Millesgården


Det kom en inbjudan igår. Från Pelle Kanin och Fru Tusentagg. Ja, eller kanske var det Millesgården som var avsändare när jag tänker efter. På lördag är det venissage för Beatrix Potter-utställningen och det lovas både originalverk och lekfulla miljöer. Utställningen pågår till mitten av maj, och hinner jag inte på lördag så ska jag ändå försöka ta mig dit under våren. Både Millegården och Potter är något extra tycker jag.

25 januari 2011

Smart och snygg fönsterbräda


Jag blir så glad när jag ser att någon har en lösning på ett trist och bortglömt område. I detta fall är det fönsterbrädan. Hur många schysst renoverade eller nya hus finns det inte med tråkiga standardbrädor i fönstren? Rätt svar: många! Kanske var det också vad Marianne Eilers Bischoff hade i tanken när hon tog fram Chans. Två glasskivor som kan förlängas med hjälp av metallbeslag och där mellanskiktet kan bytas efter tycke och smak.


Foto: Danish form

24 januari 2011

Skarpt Skarp

Ylva Skarp heter en formgivare som förvandlar bokstäver till mönster, som sedan hamnar på keramik, möbler, tavlor med mera. Jag fick upp ögonen för Skarp för de härliga mobilerna hon gör. Det känns nästan som en produktutveckling av mina placeringskort jag hade på nyår. Fast jag misstänker att jag inte var först.

Här nedanför är bilder från Gurdun Sjödéns skyltfönster i Stockholm, där mobilerna är en del av skyltningen. Snyggt!

Foto: Ylva Skarp

21 januari 2011

En hel fauna i antikvariaten


Jag har märkt av en ny trend på loppisar och antikmässor. Det säljs blad ur böcker, oftast med växt- och blommotiv. Det är jättefina ark men många tar också rätt bra betalt. Ett hett tips är att dyka ner i ett antikvariat istället och själv riva ut sidorna (ja, efter att man har köpt boken då såklart). Det finns såå mycket fina illustrationer i gamla böcker. Rama in eller sätt i en klämma.

Foto: House to Home

18 januari 2011

Dags för skumpa

Nu har det kommit en ny ljusstake i serien candlebottles ritat av Daniel Franzén/Bunker Hill. Och inget passar väl bättre än champagnetema så här i början av det nya året och med en konjunktur som går rakt uppåt.

15 januari 2011

Kreativ pappersåtervinning


Spana in vilka charmiga små konstverk från New York-företaget Paper Trail. Collagen är inramade och mäter cirka 15x20 centimeter. Skulle vara snygga att sätta i grupp. Eller kanske lite inspiration för den händige att pyssla med själv.

13 januari 2011

Det finns alltid plats för en stol

En ny liten stol. Visst, precis vad vi behövde. Not. När min man kom hem med den strax innan jul sa jag bara "nej, vi får inte plats, ut". Men nu har vi gjort plats (såklart) och jag börjar gilla vårt tillskott. Designern är holländaren Cees Braakman som levde 1917-1995 och just vår stol är från 1958. Någon mer än jag som tänker kundvagn?

11 januari 2011

Piffig puff


Det spanska företaget Gandia Blasco är i ropet med sina GAN-mattor som ser ut som stora förvuxna yllesockor. De har varit med i de flesta inredningstidningar vid det här laget. Men jag upptäckte precis att de även göra lika härliga sitt- och liggpuffar i samma stil. En sådan framför tv:n skulle jag inte tacka nej till. Men för närmare tjugotusen pix kan jag nog hålla mig. Lite till...

Foto: Gandia Blasco

9 januari 2011

Ett äpple till frun


Det är inte bara fröknar som kan smickras med äpplen. Det kan jag intyga. Min man slog på stora trumman i jul (och bröt löftet om att ligga lågt...men det är en annan historia) och överraskade med en bättre begagnad äppelskål i strumpan. Skålen kommer ursprungligen i från Svenskt Tenn och matchar mitt fina löv i mässing. Bortskämd men glad fru är jag nu.

6 januari 2011

Lego med klass


Det har varit en jul där Lego måste ha ökat sina marknadsandelar med typ tusen procent bara på vår familj. Det byggs och byggs och byggs och byggs. Och så kommer plötsligt ett ilsket vrål när något inte stämmer i slutet av konstruktionen Då rycker mamma ut, plockar isär, läser manualen lite noggrannare och bygger om. Kanske dags att köpa ett Lego till sig själv? Empire State Building, Guggenheim eller Vitahuset skulle vara lite coolare att sätta tänderna.

Foto: Lego

4 januari 2011

Ynka smakprov från nyår

Jag glömde helt att fota under nyårshelgen. Synd, för jag var rätt nöjd med min nyårsdukning faktiskt. Men bordsplaceringen står fortfarande kvar så den kan jag bjuda på. Jag hade satt en tulpanknopp i ett litet glas vid varje kuvert, med en namntag på. Nu har tulpanerna blivit lite väl långa, men ni fattar grejen. Och förresten - gott nytt år i efterskott, har visst också glömt att säga det.

3 januari 2011

Jag vill bada


Vilken finurlig och tjusig idé med flera speglar på tavellister va?! Och nä, det här är inte en bild från mitt badrum. Tyvärr, för där finns inget badkar. Och är det något jag drömmer om just nu så är det att krypa ner i ett varmt, ångande bad. Jag som till och med kan frysa en solig sommardag tycker att den här vintern är halvkul. Det kanske skulle bli lite roligare med ett badkar tänker jag. Eller med ett duschdraperi från Izola. Snygga!

Foto: House to Home samt Izola
Related Posts with Thumbnails