30 maj 2010

Vilken besvikelse


Alltså, skulle man inte bli lite besviken om man fick den här boxen i present?

Viktiga saker, som smycken och stenar av en viss sort, skämtar man inte om. Inte med mig i alla fall ;-) Koppen kommer från The Spoon Sisters.


Foto: The Spoon Sisters

Kära mor

Svenska jordgubbar, blommor, grattis och kramar blev det för flera generationer mödrar hos oss idag. Och jag fick dessutom sova middag ett par timmar. Ljuvligt sa Bill. Välbehövt sa Bull! Hoppas att alla ni har haft en jättebra helg och att ni mammor har haft det lite extra skönt idag.


29 maj 2010

Folkdräkt 2.0

Hanna Johansson Frostell och Dalarna vann Svenska Turistföreningsens tävling Folkdräkt 2.0, som har pågått den senaste månden och avgjodes igår. En roligt tävling helt rätt i tiden. Det vinnande bidraget kommer dessutom att vara föreningens bröllopsgåva till Victoria och Daniel. Smart drag. Smart kampanj.


Foto: Johan Dalborg

28 maj 2010

Svenskt Tenn-blad


Jag och min man firade bröllopsdag för ett tag sedan. Under åren har det blivit lite si och så med firandet av dagen. Men i år stannade vi upp lite extra och drömde oss tillbaka till den där vackra dagen för åtta år sedan. Min kära man överraskade mig med ett mässingslöv av Josef Frank från 30-talet. Love.

27 maj 2010

All natural



Jag tror bestämt att jag ska skaffa mig en stubbe. Det ser ju himla läckert ut att ha en som inredningsdetalj. Skalar man bort barken och oljar in blir det ännu vackrare. Kan det bli mer natural? Knappast. Lampfoten ovanför ingår i Watt & Vekes nya höstsortiment (ja vet, lite tidigt att prata höst kanske) och nedan några smakprover på stubbbord.




Foto: Watt & Veke, Bolig Magasinet, MS Clipart, Simple Decoracao samt Viva Terra.

26 maj 2010

Naken dam del 3

Nu är det dags att blotta en dam igen. Får jag lov att presentera pärltanten. Hon håller en pärla i sina händer och poserar lite blygt på vår spishylla. Pärltanten är inte hennes riktiga namn så klart, vi vet inte vad skulpturen heter, fast vi misstänker att det är Venus som är avbildad. Ni vet, kärleken och den kvinnliga skönhetens gudinna som föddes i havet. Den är gjord av Alice Nordin 1923 som för övrigt var känd för sina kupollampor. Läs om Naken dam del 1 och del 2.

25 maj 2010

Home made


Jag är helt värdelös på att baka. Därför gjorde jag en fuling härom dagen när vi skulle bidra med hembakat till sommarfesten på förskolan. Jag köpte en rulltårta, skar upp och la på ett fat med folie över. Får man göra så, undrade min son. I nödlägen, blev svaret. Om jag mot förmodan skulle få för mig att baka någon dag ska jag se till att ha stämpeln ovanför hemma. Så att det inte är någon tvekan om saken, eftersom min son säkert har avslöjat att mitt hembakade inte alltid är att lita på. Stämpeln kommer från The Spoon Sisters.

24 maj 2010

Loppisfynd

Vi stannade till på en loppis i helgen. Mycket loppigt precis som det ska vara, men också några pärlor. Bland annat den här söta vasen för bara tjugo kronor. Det är design Josef Schotts för Smålandshyttan.


Foto: UT&IN samt modernistglass.com

23 maj 2010

På pinnen

Helgen började bra med strålande sol och blå himmel men slutade med regn och rusk. Vi fick ta fram gummistövlarna igen och laddade för en brasa. Men då fick familjen en liten surprise. En duvkrake hade bokstavligen trillat av pinn och avslutat sina dagar i vår skorsten. Stackarn. Men nu är pippin borta, brasan tänd och helgen slut. Och på tal om pinnar så kommer den smarta stöveltorken från Cox & Cox och dörrmatta nedanför från Nest.

Foto: Cox and cox samt Nest

22 maj 2010

Fint för de små


Våra vänner har en underbara tavla i barnrummet. Den är gjort av Charlotta Ward som gör just barnkonst, -design och -inredning. Här är några smakprov på de fantastiska verken. På hennes blogg finns mycket mer att se.

21 maj 2010

Bänk före och efter


Vi har en liten altan på framsidan av huset som ser rätt sorglig och bortglömd ut. Nu har jag fått ändan ur och ska få lite fason på platsen. Första projektet blev att slipa och måla en bänk.

FÖRE
EFTER
Känner mig nöjd med resultatet. Firade med en kaffe på bänken, ur min nya fina kopp som jag fått av svärmor.

20 maj 2010

Planteringsdag


Vilken underbar vecka det har varit med all sol. Mera tack. Idag spände jag upp parasollet, tog med mig en stor tillbringare isvatten, la min bebis på en filt och planerade sticklingar och frön. Ja, jag klagar inte.

19 maj 2010

Kuddkrig


Vi lever i kuddåldern. Aldrig förr har det väl funnits så många kuddar i hemmen som nu. Det blandas, mixas och matchas i sofforna, helst efter årstid och humör. Och minst en kudde från Svenskt Tenn ska sticka fram i högen. Och jag är inte sämre jag. Har ju till och med börjat sy egna kuddar som jag berättat förut (ja, det har ju i ärlighetens namn bara blivit en hittills). Charlotte heter en tjej som säljer supercoola kuddfodral på nätet under det fyndiga namnet PilLove. Där finns det många fodral jag vill klicka hem.




Foto: PilLove

18 maj 2010

För Sverige ur tiden

Jag vet, tavlan är kontroversiell. Men också högaktuell. Frågan om kungahusets vara eller icke vara är het och åsikterna skilda. Lika så har jag ett kluvet förhållande till tavlan. Ibland får den vara ute i ljuset, ibland får den skämmas i garderoben. Den är gjord för närmare 40 år sedan av Lars Hillersberg, som fram till sin död 2004 var Sveriges mest kontroversiella satirtecknare. Han provocerade, häcklade och kritiserade det svenska samhället skarpt. No kidding. Vår tavla hänger just nu vid matplatsen och blir lätt ett samtalsämne. Så Hillersbergs verk fortsätter iallafall att göra sitt jobb.

17 maj 2010

En fågel i handen


En fågel i handen och kaffe i koppen. Kan det bli bättre? De här kopparna kommer från Butik Stylish och kostar 350 kronor för hela raddan. Fina både var för sig och på höjden.

Foto: Butik Stylish

16 maj 2010

Vårt körsbärsträd...


...är så vackert. Fel. Var så vackert. Skrället har gått och dött i vinter och består nu bara av torra grenar. Står där som ett skelett och gör ingen glad. Snart ska det sågas ned och något nytt ska få ta plats.

13 maj 2010

Ny matta

En lagom sliten Soumak-matta ligger nu under vår matplats. Glad och nöjd. Jag alltså...eller ja, det får vi hoppas att mattan också är.

Foto: UT&IN

12 maj 2010

Stylat ända in i kaklet


Jag och några vänner besökte Gustavsberg här om dagen. Ett mysigt ställe att spendera lite tid och pengar på. Här har de största porslinstillverkarna utförsäljning; Iittala, Kosta Boda, Rosenthal, Gustavsbergs... Och i just Gustavsbergs Porslinsfabrik står konstnärligt utförda toaletter uppradade i entrén. Är det inte konstigt egentligen att toalettutbudet inte är mer varierade än det är. Jag menar, vi stylar och tänker noga igenom allt annat i våra hem. Men en toalett har sällan några udda, roliga eller personliga inslag.

Toalettstolen här nedanför är min favorit, jag som jobbar med kommunikation och gillar varumärken. Den skulle jag kunna tänka mig att ha hemma.

Foto: UT&IN
Related Posts with Thumbnails