30 april 2010

Lekfull trädgårdsbänk



Giorgio Biscaro heter formgivaren av de här tuffa bänkarna. Det skulle vara schysst att ha en trave i trädgården som kan plockas fram vid behov. Och vilken dröm för barn att leka med. Fast jag har inte lyckats hitta någon återförsäljare i Sverige. Någon som vet?



Foto: Giorgio Biscaro Studio

29 april 2010

Kloka ord i badrummet


När jag storstorstädade badrummet i förrgår (ni vet när man till och med skurar inne i skåpen, på kakelväggarna och i brunnen) hittade jag en kloka-ord-bok. Så jag hämtade in min pappershållare, som har fått vila ett tag i förrådet, rev ut några sidor i boken och gjorde en tänkvärd toalettinstallation.

28 april 2010

Nya vårväskor


Har hittat tre fina väskor som jag vill ha. Tycker dessutom att de kompletterar varandra (fritid, fest och jobb), så jag slår nog till på alla tre. Hm, dream on Jenny... Väskorna kommer hur som helst från Ted Baker och Momótica Micola och kan till exempel köpas på Accessora.

Foto: Accessora

Gick in och tände ett ljus

Skumt väder igår. Först var det "sommar". Jag och sonen satt ute och fikade, sprutade vattenpistol och tittade på grannens katt som jagade flugor. Och så på en minut blev himlen svart, det började blåsa kuling och det blev mörkt som på kvällen. Då fick vi in och tände ett ljus.

27 april 2010

Mamma i köket


Jag älskar tavlan som hänger i mitt kök. Dels för att det är fjärilmotiv (eller Nattfly som tavlan heter) och dels för att den är gjord av Karin Mamma Andersson, som är en riktigt cool konstnärinna.

Kommer ni förresten ihåg mitt fikonträd, som trots att det såg ut som en torr pinne efter vintern började skjuta skott. Se hur det ser ut idag, en månad senare. Det bara växer och växer.

26 april 2010

En dag på gräsmattan


Efter den här helgen har man minst sagt fått mersmak av våren. I går krattade jag bort en massa grus från gräsmattan mot gatan. Det var rester från skottbilens tidigare framfart, som nu känns som ett minne blott. Fast på ett ställe under gruset låg det snö! Nå ja, det är ju fortfarande april. I väntan på helt torr mark har roat mig med att planera för en perfekt dag på gräsmattan.









1. Picknickfilt från Indiska
2. Ryggstödet Stakit
3. Boken Latmansträdgården av Kerstin Engstrand
4. Stråhatt från Vide Form
5. Mugg från Marimekko
6. Fairtrade-choklad från Divine. Frukt och nötter. Mums.

24 april 2010

Auktionsvisning


Vi var på en auktionsvisning igår och jag säger bara det. Vill man skapa en egen stil, hitta saker som ingen annan har och slippa möbler byggda av spånplattor ska man gå på auktion. Det finns så mycket häftigt och snyggt. Här är några smakprov. Jag har använt min mobilkamera så kvalitén är sådär.
Cirkushäst i trä. Perfekt till barnrummet.
Sideboard med betongplattor. Fat av Carl-Harry Stålhane, Rörstrand.
Lampor (2 st) Svenskt Tenn, Josef Frank.
Fåtöljer (2 st) i nyrokoko med liknande Burberry-rutor.

Vackert stilleben med diverse silver, keramik och konst.
Ytterligare en stol i nyrokoko i turkostblått tyg.
Skåp från Kina med fjärilar.
Mosaiktavla av Ernst Billgren.
Foto:UT&IN

22 april 2010

Nakna damer

Jag ska göra några inlägg om alla nakna tanter vi har här hemma. Och då är inte jag en av dem. Nej, vi pratar om tanter i skulpturform. Det har blivit så många att det nästan är komiskt. Vad ska folk tro om oss, brukar jag fråga min man. Därför tänkte jag att det är lika bra att skyffla ut det hela på nätet.

Först ut i min nakna-dam-följetong är hon som sitter under vår trappa. Hon är störst. Mycket större än jag. Skulpturen har det fantasifulla namnet "sittande dam" och är gjord på 40-talet av den framlidne målaren och skulptören Thorwald Alef. Det är en gipsförlaga till ett original i sten, som finns i entrén på Strandvägen 1 i Stockholm, där Alef själv bodde. Han producerade framförallt många offentliga verk under sitt liv, men samarbetade även med Estrid Ericsson på Svenskt Tenn. Butiken ligger ju bara några portar längre bort, på Strandvägen 5.

Jag gillar damen. Hon blickar ut mot vår trädgård och ser rätt nöjd ut där hon sitter. Kanske längtar hon efter sin tvillingsyster på fina gatan i stan. Jag får komma ihåg att hälsa till henne nästa gång jag är där.

Foto: UT&IN

21 april 2010

Ja se det snöar


Blev så deppig av snö-regnet idag att jag var tvungen att gå ut i förrådet en stund och titta på mina Mårbacka-sticklingar. Snart ska de ner i krukor och ut i trädgården. Några nya frön från Rosendals Trädgård väntar också. Våren är här. Det ska bara snöa klart först.

Lappade lappar


Lapptekniken är het just nu. Jag skulle gärna hänger på, tycker att det är hur fint som helst. Fast det är lite för mycket Lilla huset på prärien för att passa hemma i vårt 60-talshus. Önskar att jag hade ett sommarhus. Då skulle jag ha lappat i både kökssoffa och säng. Har ser ni en fin filt från Daisy Home, en leksaksorm av Susan Liebe och puffar och kuddar från BOXdeLUX.




Foto: Daisy Home, Susan Liebe samt BOXdeLUX

19 april 2010

O happy day


Idag är det åtta år sedan jag och min man lovade varandra att alltid hålla ihop. I vått och torrt. I nöd och lust. I dag och i morgon. Vi gifte oss i en stor kyrka och fyllde ut den så gott vi kunde. Med släkt och vänner förstås, men också med en gospel-kör. De sjöng
O Happy Day så att taket nästan lyfte. Och mina rara skönsjungande väninnor sjöng Lisa Nilssons Bara lite kärlek och High av Light House Family. Vilken dag, vilken dag.

Ringarna designade duktiga Annika Sjölén, som var före både Eva Attling och Bolgari med att skriva på kanten av ringar. Dagen efter bröllopet fick jag en morgongåva som sig bör. Ett silverkors från 1943 av Stig Engelbert som är helt underbart.

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar...
Foto: UT&IN

18 april 2010

Alfabetet i 3D


Vi hade glada vänner över på middag i helgen. Snälla är de också, gav oss Marion Batailles ABC3D-bok. Varje sida innehåller en bokstav som framträder på ett finurligt sätt när man bläddrar i boken.

Här finns en YouTube-film som visar boken >>


Foto: paperblog samt prefuse.net

17 april 2010

Två vårtecken



Försökte få min son att plocka en bukett vårblommor till mig. Men tji fick jag. Han hade fullt upp att spela fotboll i sina nya fina skor. Don't blame him...så jag plockade blommorna själv.

16 april 2010

Nytt från Hildur




Hildur som säljer ekologiska produkter över nätet har fått in nytt tea. Jag har tidigare skrivit om hur gott Clipper är. Nu finns två nya sorter - maskros och citron & ingefära. Låter härligt.

15 april 2010

uppåt väggarna


Håller på att planera för ett nytt rum åt sonen. Kommer att gör ett inlägg om det vad det lider. Men först tänkte jag visa den här häftiga wallstickern med världskartan från Ferm Living som ska få sitta på en av väggarna. Och nedan några ytterligare fina väggdekorationer. Kanske inte till ett pojkrum, men till en mamma :-)




Foto: Firm Living samt Wallstyle
Related Posts with Thumbnails